⟢ Inhumane ⟣
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Giles Arterberry | päiväluokan opettaja

Siirry alas

Giles Arterberry | päiväluokan opettaja Empty Giles Arterberry | päiväluokan opettaja

Viesti kirjoittaja Flowy La Heinä 22, 2017 11:07 am


..........

Giles Isaac Arterberry
01.06.1950 | 63-vuotias
mies | leski | päiväluokan opettaja | aineena fysiikka

……….

Ulkonäkö

Herra Arterberry on ilmielävä ruumiillistuma perinteikkäästä englantilaisesta herrasmiehestä. Tweed-puku, hattu, kävelykeppi ja niin ikään tweed-kuosinen rusetti ovat miehen vakioasusteita liikkuipahan hän missä hyvänsä. Ikä ei ole karistanut tyyliä, vaikka olemukseltaan sympaattinen opettaja ei muuten olekaan enää parhaimmillaan. Pyylevä ja kankea olemus kannetaan silti mallikkaasti, vaikka liikkuminen on toisinaan ontuvaa johtuen vanhasta ja kolottavasta polvivammasta. Pituudessa opettaja on mennyt jo kasaan, ja vaikkei kukaan senttejä laske, on kriittinen mitta 165 senttimetriä.

Ruumiinrakenne on lyhyt ja tanakka, ja samaa pyöreyttä heijastuu toki kasvoistakin. Posket ovat leveät, iho aavistuksen punakka, mutta muutamia vuosien tuomia uurteita lukuun ottamatta herra Arterberry ei ole erityisen ryppyinen. Hänellä on muhkeat, harmahtavat viikset, aavistuksen pyöreä nenä ja valppaan viisaat, harmaansiniset silmät. Kulmat ovat niin ikään tuuheat ja rönsyilevät, harmahtavat nekin niin kuin jäljellä olevat hiuksetkin, jotka aavistuksen kurittomasti sojottavat toisinaan suuntaan tai toiseen huolellisesta siistimisestä huolimatta. Pälvikaljua peittää hattu kaikissa muissa tilanteissa paitsi oppitunneilla ja ruokapöydässä. Opettajalla on niin ikään pullonpohjia muistuttavat paksusankaiset mustat lasit, joita hän ei suinkaan käytä yleensä kuin lukiessa. Oppimateriaalejaan hän kantaa vanhassa, ruskeassa nahkasalkussa, joka on peruja nuoruusvuosien yliopistoelämästä.

Luonne

Kollegoiden kesken herra Arterberry on tunnettu terävistä huomioista, näpsäkästä huumorintajusta ja ylenpalttisesta seurallisuudesta. Vanhana herrasmiehenä hän on varsin supliikki tapaus; eloisa, viisas ja sosiaalisilta taidoiltaan moitteeton. Älykkyys tekee hänestä toisinaan hieman koppavan, ja mikä olisikaan nautinnollisempaa kuin akateeminen väittely tai ongelman juurille viety keskustelu! Matemaatikoksi mies onkin epätyypillisen humoristinen ja seurallinen, vaikka hän ei siedäkään loputtomasti hupsutuksia ja turhanpäiväisyyksiä. Nasevat kommentit upotetaan mielellään hyväntuuliseen keskusteluun, vaikka tarpeen tullen elämää nähnyt opettaja osaa ottaa vastuusta ja ilmaista kantansa äärimäisen selvästi. Sympaattinen olemus ei aina takaa lempeyttä, onhan hän lopulta hyvin tarkka eikä katso hyvällä holtittomuutta.

Noin muuten ihmisenä Giles on aika persoona, joka rakastaa puhumista, selostamista ja tutkimista. Hän on intohimoinen omissa asioissaan, ja toisinaan muiden äänet hukkuvat hänen omansa alle. Tarkkasilmäisenä hän huomaa usein enemmän kuin antaa ilmi, vaikka luokkahuoneessa hänestä ei mikään muu ole yhtä nautinnollista kuin paljastaa oppilaidensa heikkouksia tai salaisia puuhia. Omaan työhön ja opetukseen suhtaudutaan silti aina vakavasti ja ehdoitta. Akateemikkona herra Arterberry ei ole rasisti – tietenkään – mutta hivenen vanhanaikaisena ihmisenä hän ei suinkaan ymmärrä kaiken maailman hullutuksia ja villityksiä. Luonnontieteilijänä hän suhtautuu myös kiihkeästi tieteeseen eikä näin ollen ole kovin halukas puhumaan uskonasioista. Taiteista hän tosin nauttii siinä missä hyvästä ruuasta ja tujauksesta hyvää sherryä.

Historiikki

Vauraan keskiluokkaien perheen kolmas poika syntyi Newburyssa Englannissa kesän kynnyksellä 50-luvun sotien jälkeiseen maailmaan. Giles sai hyvän ja kurinalaisen kasvatuksen vanhemmiltaan viettäen nuoruusvuotensa kovamaineisessa poikakoulussa, josta oli helppo siirtyä akateemiseen maailmaan; olihan nuorukaisella terävä matikkapää ja suunnaton halu oppia. Oxfordista hän valmistui boheemin aikakauden alkutaipaleella pääaineenaan matematiikka, mutta jo tuolloin vahva kiinnostus fysiikkaan ja kemiaan oli suunnaton. Koko 70-luvun nuori matemaatikko viihtyi yliopiston tietämillä tehden muutamia syrjähyppyjä Atlantin toisella puolella. Ongelmaksi osoittautui kuitenkin lopulta koti-ikävä ja kiinnostus vakiintua.

29-vuotiaana Giles meni naimisiin opiskeluaikaisen ihastuksensa kanssa. Margaret-vaimo alkoi jo nuorena sairastella eikä pariskunnalla ole tästä syystä lapsia. Avioliitto kesti 15 vuotta ja päättyi Margaretin kuolemaan. Supliikista seuramiehen olemuksesta huolimatta Giles ei ole koskaan avioitunut uudelleen, ja hän on elänyt varsin onnellista elämää leskimiehenä.

Matematiikka vaihtui jossain vaiheessa kemiaan ja fysiikkaan, ja vaikka Giles opetti kutakin ainetta niin Oxfordissa, Lontoossa kuin lopulta Yorkissakin, siirtyi hän Willingtonin sisäoppilaitoksen aloitusvuonna kyseiseen akatemiaan vakituiseksi opettajaksi. Aiemmat professuurit eivät maineikkuuksistaan huolimatta enää tarjonneet haastetta, kokihan herra Arterberry nuorison kaipaavan enemmän huomiota jo varhaisemmassa vaiheessa kuin vasta yliopistossa. Työsuhde jatkuu tänäkin päivänä Willingtonissa fysiikan parissa. Herra Arterberry on opettajakunnan kesken pidetty, joskin armottomat mielipiteet kuin persoonalliset hupsutuksetkin saattavat hämmentää nuorempaa opettajapolvea. Eläköitymistä mies ei ole harkinnut, onhan hän pysynyt terveenä sokeritautia lukuun ottamatta. Hän asuu nykyisin opettajien asuntolassa lyhyen työmatkan ja herkullisen ruuan takia; hänellä toki on omistusasunto myös Yorkissa kuin Oxfordissakin.

Muuta

x Loukkasi polvensa jo nelikymppisenä tipahdettuaan portaissa – siksi käyttää kävelykeppiä
x Hyvin isänmaallinen, kuningasperheen ihailija
x Harrastaa shakkia, kasvitieteitä, perhosia ja on kiinnostunut historiasta – pääasiassa sodista
x Kulinaristi, nauttii teestä ja on äärimmäisen tarkka teehetkistään
x Väheksyy hienovaraisen suoraan humanistisia aineita
x Vanhanaikainen, hivenen ennakkoluuloinen, mutta ei erityisen suvaitsematon


Maine opettajana

x Kutsutaan poikkeuksetta sukunimellä
x Suosii valitsemiaan oppilaita herkemmin, mutta ei liioin nauti mielistelystä
x Vaativa, suorasukainen, eikä arastele nolata oppilaitaan
x Rönsyilevä, pitää monologeistaan, mutta haastaa myös oppilaitaan keskusteluun
x Antaa oppilailleen tunnetusti paljon kotitehtäviä ja rakastaa hyvin paljon teettää esseitä
x Ei ole maineeltaan ankara tai ärtyisä, mutta pikkutarkka ja tiukka arvosteluissaan
x Kokeet ovat tunnetusti haastavia, kurssit oppilaasta riippuen joko kammottuja tai mukiinmeneviä – opettaja yleensä koetaan hivenen huvittavana, toisaalta ikänsä ja kokemuksensa puolesta jopa arvostettuna
x Saapuu oppitunneille vähintään vartin myöhässä

..........

hahmo - Flowy


..........

Hox! Hahmo on tehty käytettäväksi myös NPC-hahmona muissa peleissä. Herra Arterberryä saa käyttää hyväkseen oheisen maine-infon mukaisesti missä ja milloin vain; itse tulen pelaamaan hänellä tarpeen vaatiessa puhtaasti sivuhahmona. Jos hänen kanssaan haluaa kaksinpeliä, minua voi kyllä nykiä hihasta yv:llä. Noin muuten hän seikkailkoon opettajakaartin edustajana teidän käsissänne.
Flowy
Flowy
Admin

Viestien lukumäärä : 6434
Join date : 20.02.2011
Ikä : 32

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa